MEDIABOX

Lesboek Kòrsou Limpi

August 2020

Op dit moment werken GreenKidz creators Maya Mathias en Ivonne Zegveld aan een uniek lesboek ‘Kòrsou Limpi’ dat met Kerst wordt uitgebracht. Het lesboek, voorzien van prachtige tekeningen van Sander van Beusekom, stimuleert kinderen om zwerfvuil op te ruimen en bewust met afval om te gaan.

Maya Mathias en Ivonne Zegveld bedachten samen het concept van het boek, waarin kinderen aan de hand van herkenbare voorbeelden en kleurrijk beeldmateriaal leren hoe ze afval en zwerfvuil kunnen bestrijden en waarom de principes van Reduce, Reuse, Recycle & Refuse zo belangrijk zijn.

Het lesboek wordt gefinancierd door Rotary Club Curaçao en zal digitaal gratis voor elke school van Curaçao beschikbaar zijn. In samenwerking met het Childrens Museum Curaçao zullen de tekeningen uit het lesboek ook in een kleurrijk en interactief muurpaneel in het kindermuseum worden verwerkt.

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

Download hier ons KvK uittreksel
Download hier ons missie-document
Download hier ons visie-document
Download hier ons jaarverslag
Download hier ons team-document
Download hier onze mediaberichten

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org