MEDIABOX

Van links naar rechts Pierrot Hurtado, voorzitter Rotary Club of Curacao, Maya Mathias GreenKidzcreator, Myrthe Verhulst , voorzitter Curacao Clean Up, Ivonne Zegveld GreenKidzcreator, Halder Lam, voorzitter Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch Gebied
Fotos Max van Aalst

 

Opening Kòrsou Limpi Tentoonstelling

July 2021

Op  8 juli 2021 werd de kindertentoonstelling Korsou Limpi in het Savonet Museum van het Christoffelpark feestelijk geopend door Rotary Club of Curacao, Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch gebied en de Stichting Curacao Clean Up . Deze permanente, interactieve tentoonstelling stimuleert kinderen om na te denken over afval en zwerfvuil en milieubewuste afval- en opruimhelden te worden door in hun dagelijks leven van de principes van Reuse, Reduce, Recycle &  Refuse toe te passen.

Vruchtbare samenwerking tussen GreenKidz en Carmabi

De Kòrsou Limpi  (Schoon Curacao) tentoonstelling met bijbehorend lesboek en doeboek, is ontwikkeld door de GreenKidz Foundation. Het krijgt met medewerking van stichting Carmabi, die verschillende  boven- en onderwater natuurparken op Curaçao beheert, een permanente plek in het Savonet Museum van het Christoffelpark. De tentoonstelling is een mooi voorbeeld van de vruchtbare samenwerking tussen Carmabi  en GreenKidz Foundation, die al eerder een gezamenlijk Coral Heroes lesprogramma lanceerden voor het funderend onderwijs op Curaçao.

Samen werken aan milieubewustzijn van Curaçaose jeugd

Cor Hameete, hoofd van het Marine Education center en vakdocent Mens, Natuur en Techniek. ‘Carmabi en GreenKidz maken al jaren gratis lesprogramma’s over natuur- en milieuonderwerpen op Curaçao. Met deze tentoonstelling bereiken wij duizenden leerlingen per jaar, die onder begeleiding van Carmabi gidsen het Christoffelpark bezoeken. Door samenwerking vergroten wij onze slagkracht en bereik en maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en faciliteiten. Daarnaast laten we met deze tentoonstelling ook aan buitenlandse toeristen zien dat wij als eiland actief werken aan meer milieubewustzijn onder onze jeugd. Dat vinden toeristen steeds belangrijker!’

Meer tentoonstellingen en lesmaterialen voor de Dutch Caribbean

De ontwikkeling de Kòrsou Limpi tentoonstelling en bijbehorend les- en doeboek (NED/PAP) was mogelijk door de steun van hoofdsponsor Rotary Club of Curaçao en het Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch Gebied. Het maakt deel uit van een breder lesprogramma ‘Plastic en Recylen’ dat gratis downloadbaar is via /lesprogrammas/korsou-limpi-schoon-curacao/. GreenKidz creators Maya Mathias en Ivonne Zegveld hopen dat het andere eilanden inspireert. Mathias: ‘Het zou fantastisch zijn als er naast een Kòrsou Limpi lesboek  ook  Boneiru Limpi en Aruba Limpi lesboeken komen in samenwerking met deze eilanden!

Meer informatie over dit lesprogramma kunt u opvragen bij  maya@greenkidz.org

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

Download hier ons KvK uittreksel
Download hier ons missie-document
Download hier ons visie-document
Download hier ons jaarverslag
Download hier ons team-document
Download hier onze mediaberichten

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org