MEDIABOX

GreenKidz ondersteunt Kliko Challenge project

november 2023

In november 2023 organiseert Passionistas, in samenwerking met Selikor en de GreenKidz Foundation, de Kliko Challenge voor de AGO-scholen. Deze challenge stimuleert de creativiteit van leerlingen en vestigt de aandacht op de thema’s natuur en duurzaamheid. Onder begeleiding van een kunstenaar verven leerlingen een ontwerp op kliko’s als onderdeel van dit project, waarmee scholen en leerlingen kans maken op mooie prijzen.

Lees meer

De AGO-scholen Juan Pablo Duarte, Joseph Civilis, St. Paulus, Geertruida E.E. Kroon en SKAIH zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Kliko Challenge. Dit project is recent gestart op Juan Pablo Duarte en SKAIH en in de opvolgende weken sluiten de overige scholen aan. De Kliko Challenge bestaat uit educatie, een excursie en schilderdag. GreenKidz geeft een interactieve les in de klas over plastic, recycling en het gebruik van duurzame alternatieven. Leerlingen krijgen voorafgaand aan de les kleurplaten die zij inkleuren. De les wordt afgesloten met een prijs voor de mooiste kleurplaat. Bovendien krijgt elke docent een KoÌrsou Limpi Lesboek waar zij activiteiten mee in de klas kunnen doen.

Elke school selecteert vijf leerlingen om ze te vertegenwoordigen in de Kliko Challenge. Deze groep gaat op excursie en schildert een ontwerp op de kliko’s. De natuur en de onderwerpen die in de les van GreenKidz werden behandeld moeten naar voren komen in de illustraties. Voor de 3 favoriete kliko’s wordt aan de school een voucher van Naf 2000, Naf 1250 en Naf 750 uitgereikt aan de scholen. De leerlingen die de winnende kliko (nummer 1) hebben geschilderd mogen een halve dag op excursie met Irie Tours.

De Kliko Challenge is een project dat ontwikkeld is door Stichting Passionistas en is mogelijk gemaakt door de sponsoren Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Stichting Signaal Sosial, Kooyman, Murray Attorneys at Law, Kolektivo, de Centrale Bank en Ennia. Bovendien heeft Irie Tours de excursie als gift geschonken en Van den Tweel Supermarket heeft vouchers gegeven om spullen te kopen die nodig zijn voor de excursie en schilderdag.

Stichting GreenKidz is in 2015 opgericht met als doel ‘De mindset van generaties veranderen’. In de afgelopen jaren hebben we duizenden leerlingen en honderden leerkrachten bereikt met moderne, meertalige milieueducatie. De komende jaren richten we ons op jongeren in heel Caribisch Nederland met innovatieve natuur- en milieueducatie en (digitale) leerprogramma’s.

Download here our KvK extract
Download here our mission-document
Download here our vision-document
Download here our annual report
Download here our team-document
Download here our media releases

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org