WORD DONATEUR VAN GREENKIDZ EN ONDERSTEUN ÉÉN VAN ONZE PROJECTEN

Toekomstige projecten

Uw donatie is meer dan welkom!

Vul onderstaande donatiegegevens in.
Wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

 


Muggengerelateerde infectieziektenDuurzaam toerismeCorona preventieGroene energieTropische stormen en orkanen


 

Bankgegevens

Naam: GreenKidz Foundation
Bank: Maduro & Curiels Bank NV – Curaçao
Bankrekening #: 27502502
Swiftcode MCB Bank: MCBKCWCU
Adres: Kaya Abrahamsz 21, Willemstad, Curaçao
GreenKidz coördinator: Maya Mathias Maya@greenkidz.org
KvK Nummer: 135770

Project 1

Infectieziekten

Met financiële steun van Rotary Club Curacao ontwikkelt GreenKidz in 2020 een lesprogramma over de muggengerelateerde infectieziekten Chikungunya, Dengue en Zika voor het basis onderwijs (funderend onderwijs) in de Dutch Caribbean.

Dit lesprogramma voor de eerste en tweede fase van het basisonderwijs, bestaat uit een interactieve lesmodule met power-point presentaties, werkbladen, kleurplaten, een E-Learn en een muggenspel dat met de hele klas kan worden gespeeld.

Met deze lesmaterialen, leren leerlingen van 4 tot 12 jaar hoe Chikungunya, Dengue en Zika worden overgebracht door de Aedes Aegypti mug, welke ziektesymptomen je kunt krijgen en wat je hier in curatieve en preventieve zin tegen kunt doen.

Project 2

Duurzaam Toerisme

In nauwe samenwerking met de Curaçao Tourism Board en de hospitality sector op Curaçao, wil GreenKidz een lespakket ‘Duurzaam Toerisme’ ontwikkelen en uitrollen in het basisonderwijs getiteld Treasure your Island, Build your Future.

Dit lespakket wordt ondersteund door lokaal beeld- en filmmateriaal en een levendige E-game, waarmee leerkrachten op een moderne en interactieve wijze kunnen toetsen of de informatie over duurzaam toerisme goed wordt begrepen en verwerkt.

Met dit lesprogramma en bijbehorende excursies laten wij lokale leerlingen ervaren hoe divers ons eiland als vakantiebestemming is. Ook laten wij hen kennis maken met allerlei soorten beroepen in de toerisme sector, om te laten zien hoeveel carrièremogelijkheden hier voor hen liggen.

Project 3

Corona Preventie

Met alle overheden en gezondheidsdiensten van Dutch Caribbean wil GreenKidz in 2020 digitale lesmaterialen ontwikkelen over de New Normal en alle maatregelen die men in de Dutch Caribbean treft om Corona-besmetting te voorkomen.

Deze lesmaterialen worden aangeboden in de vorm van een digitaal werkboek en een E-Learn waaraan elke leerling van Curacao gratis kan deelnemen en een Corona Preventie certificaat ontvangt wanneer hij/zij de gratis en toegankelijke E-Learn module met goed gevolg doorloopt.

Project 4

Groene Energie

Samen met lokale energiebedrijven op Curaçao en het Nederlandse bedrijf Slim Opgewekt wil GreenKidz een modern en interactief lesprogramma ontwikkelen rond groene energie en het belang daarvan voor (scholen in) de Dutch Caribbean.

Dit lesprogramma gaat in op zonne-energie, windenergie en energie, die wordt opgewekt door golfslag en het omhoog pompen van diepzee-water. Het laat leerlingen ook door middel van proefjes en opdrachten zelf experimenteren met deze vormen van energie.

Project 5

Tropische stormen

Met METEO Curacao en het rampenbestrijdingsteam, wil GreenKidz een lesprogramma ontwikkelen om leerlingen voor te bereiden op tropische stormen en orkanen en zo veilig mogelijk te laten handelen wanneer deze natuurverschijnselen zich voordoen.

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

Download hier ons KvK uittreksel
Download hier ons missie-document
Download hier ons visie-document
Download hier ons jaarverslag
Download hier ons team-document
Download hier onze mediaberichten

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org