MEDIABOX

Duizend GreenKidz boeken voor het Speciaal Onderwijs

januari 2022

Afgelopen maand sloot de GreenKidz Foundation een succesvolle kerstactie af. Dankzij donaties van bedrijven en particulieren, geeft GreenKidz 1.000 Kòrsou Limpi Doeboeken weg aan leerlingen in het speciaal onderwijs. Maya Mathias, GreenKidz Coördinator: ‘Zelfs in deze moeilijke COVID-tijden konden we rekenen op ruim 100 donateurs met hart voor milieu en onderwijs! Daar zijn we dankbaar voor.’

Gratis lesmaterialen over afval en zwerfvuil op Curaçao

Deze zomer ontwikkelde GreenKidz een kleurrijk Kòrsou Limpi lespakket in het Nederlands en Papiaments, dat gratis te downloaden is via www.greenkidz.org. Mathias: ‘Onze lesmaterialen prikkelen kinderen om na te denken afval en zwerfvuil en de principes van Reduce, Reuse, Recycle en Refuse. Een schoon en duurzaam eiland is belangrijk voor het toerisme, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van onze eigen jeugd. Zorg voor je leefomgeving en liefde voor de natuur begint bij awareness en een mindset verandering. Dat is ons GreenKidz doel!’

Naast een Korsou Limpi lesboek ontwikkelde GreenKidz ook een Korsou Limpi doeboek met kleurplaten, spelletjes en een Korsou Limpi certificaat. Mathias: ‘Dat doeboek geven we aan alle SO scholen op Curaçao. Die zijn daar heel enthousiast over omdat hun leerlingen creatief zijn en graag leren op een speelse, interactieve manier. Onze boeken drukken we lokaal en brengen we persoonlijk bij elke school langs. Scholen hebben op dit moment weinig middelen voor natuur- en milieu-onderwijs over hun eigen eiland, terwijl daar wel behoefte aan is. We zijn blij dat we daar met onze kerstactie in kunnen voorzien.’

Duurzame missie, duurzame sponsors!

De GreenKidz Foundation draagt al 6 jaar bij aan gratis natuur- en milieu-onderwijs en bereikt duizenden leerlingen op Curacao met moderne tweetalige lesmaterialen, die gratis te downloaden zijn. De stichting is afhankelijk van fondsen, sponsors en donateurs. Mathias: ‘Het is hartverwarmend hoe sommige bedrijven, zoals LionsDive Beach Resort en Selikor ons al vanaf onze oprichting ondersteunen. ‘

Lions Dive, de grootse donateur van deze kerstactie, doet dat zelfs structureel. Met hun one-dollar-a night-campagne, ontvangt GreenKidz namelijk 1 dollar van elke boeking, die direct via de hotelwebsite wordt gemaakt.’ Mimi Luttge, General Manager van Lions Dive: “Als hotel willen we een positieve bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van Curaçao. Kinderen zijn daarin een onmisbare schakel. Daarom is GreenKidz met hun fantastische lesmateriaal de perfecte partner in onze duurzame missie!”.

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

 

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org