MEDIABOX

Succesvolle pilot

juli 2020

Afgelopen zaterdag voerde GreenKidz met Carmabi en Children’s Museum Curaçao het pilotproject ‘Beleef onze natuur’ uit op locatie bij Carmabi. Samen willen de drie organisaties het regulier onderwijs op Curacao verder verrijken met modern, tweetalig natuuronderwijs waarin ons eiland en onze unieke natuur centraal staan. Met deze succesvolle pilot is de 1e stap gezet.

Meer dan 25 kinderen konden tijdens de workshop op een interactieve manier leren over het belang van bomen in de natuur. Het bomenprogramma is ontworpen door docenten van de GreenKidz Foundation, waarbij kinderen via een interactieve presentatie de basiskennis krijgen over waarom bomen zo belangrijk en bijzonder zijn.

Vervolgens gaan kinderen in groepjes via 5 onderzoeksstations zelf op onderzoek uit waarbij ze van alles leren over inheemse bomen. Zo werden er bomen geteld, stammen gemeten en werd ook de temperatuur op verschillende plekken in beeld gebracht. Aan het eind van de dag hebben de kinderen met elkaar een Shimaruku geplant in de tuin van Carmabi.

De drie organisaties willen in de nabije toekomst gezamenlijk werken aan een interactief natuurprogramma voor scholen, waarin de natuurkennis en educatieve visies van de drie organisaties mooi samenkomen. Kennis over onze lokale natuur bijbrengen door middel van onderzoekend leren vormt daarbij de basis. Met deze workshop is het eerste zaadje geplant voor een vruchtbare samenwerking.

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

 

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org