MEDIABOX

Succesvolle Coral Heroes Pilot

februari 2021

Op 26 februari 2021 verzorgde het GreenKidz Carmabi team de eerste Coral Heroes proefles op basisschool ‘De Meander’. Deze les, die de hele ochtend in beslag nam, werd zeer positief geëvalueerd door de 20 leerlingen en hun leerkracht.

Tijdens de Coral Heroes les leerden de leerlingen uit groep 7 en groep 8 van alles over het Koraalrif van Curaçao. Dit gebeurde aan de hand van een kleurrijke presentatie met veel foto’s, filmpjes en liedjes, maar ook met behulp van leuke spellen, zoals het koraalspel en het planktonspel.

De Coral Heroes ochtend werd afgesloten met een grote koralenquiz en een creatieve knutselopdracht. Hierbij konden leerlingen hun eigen 3D koraalrif in elkaar zetten met behulp van kartonnen dozen, verf, stiften en prachtige uitknip-illustraties van allerlei soorten koralen en rifdieren.

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

Download hier ons missie-document
Download hier ons visie-document
Download hier ons jaarverslag
Download hier ons team-document
Download hier onze mediaberichten

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org