MEDIABOX

GreenKidz in Savonet Museum

maart 2021

Samen met Carmabi Education werkt de GreenKidz Foundation momenteel aan een uniek milieuproject in het Christoffelpark. Daar wordt in het Savonet-museum, dat jaarlijks door duizenden lokale schoolkinderen wordt bezocht, een kleurrijke KòrsouLimpi hoek ingericht. Dit project wordt in juli 2021 gelanceerd samen met een kleurrijk Kòrsou Limpi lesboek en doeboek.

In deze hoek wordt een muurpaneel geplaatst met 20 magneten. Deze magneten vertegenwoordigen verschillende soorten zwerfvuil, zoals zwerfvuil van biologisch afval, plastic, glas, papier, aluminium en textiel. Kinderen kunnen de magneten van de muur halen en in afvalbakken gooien. Zo draagt elk kind bij aan een Kòrsou Limpi.

Kinderen leren zo spelenderwijs van alles over afval en hoe je daar bewust en zorgvuldig mee om kunt gaan. In de hoek zijn ook prachtige platen te vinden van Kòrsou Sushi en Kòrsou Dushi en een enorm praat- en kijkboek vol leuke weetjes en tips over afval, zwerfvuil en de duurzame begrippen Reduce, Reuse, Recycle and Refuse

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

Download hier ons KvK uittreksel
Download hier ons missie-document
Download hier ons visie-document
Download hier ons jaarverslag
Download hier ons team-document
Download hier onze mediaberichten

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org