MEDIABOX

Coral Heroes lespakket voor alle scholen op Curaçao

juni 2021

Op World Ocean Day, 8 juni aanstaande, lanceren GreenKidz en Carmabi hun Coral Heroes lesprogramma over het koraalrif van Curaçao. Dit programma wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle FO en SO scholen op Curaçao en sluit naadloos aan bij het curriculum van het vak Mens, Natuur & Techniek (MNT). Belangstellenden kunnen vanaf 8 juni met behulp van een digitale link vanaf hun mobiele telefoon een virtuele 3D tour maken, door het Marine Education Center op Piscaderabaai en heel eenvoudig doorklikken naar foto’s en filmpjes van het kleurrijke, tweetalige lesmateriaal.

Werken aan Coral Awareness

Met het Coral Heroes lesprogramma willen Carmabi en de GreenKidz Foundation bijdragen aan Coral Awareness op Curaçao. Maya Mathias, GreenKidz coördinator: ‘Met ons tweetalige lesprogramma laten we leerlingen zien hoe prachtig en kwetsbaar ons koraalrif is, hoe we het kunnen beschermen en hoe we er op een verantwoorde manier van kunnen genieten. Met de les- en toetsmaterialen, die gratis te downloaden zijn via www.greenkidz.org en www.carmabi.org, kunnen lokale leerkrachten bovendien prima zelfstandig aan de slag.

Om het Coral Heroes lespakket te maken, werkten Carmabi en GreenKidz nauw samen. Hierdoor is het lespakket door een multi­disciplinair team van koraalexperts, lokale vakdocenten, les­materiaalontwikkelaars, pro­fes­sio­nele vorm­­gevers en illustratoren samen­gesteld. Het Coral Heroes programma bevat niet alleen mooie interactieve presentaties, spellen, lied­jes, kleur- en kijkplaten en mind­maps voor leer­­lingen, maar ook toetsen, kernbegrippen­lijsten, een uitgebreide docentenmap en een serie Papiamentstalige instructiefilmpjes voor leerkrachten.
Meer lesprogramma’s voor
funderend onderwijs

De ontwikkeling van het Coral Heroes les­programma was mogelijk door de gulle donaties van ruim 100 individuen en bedrijven op Curaçao en in Nederland. Het programma is ontworpen en uitgetest op leerlingen van 10 tot 12 jaar. Cor Hameete, hoofd van het Marine Education Center: ‘Voor modern interactief lesmateriaal over ons eigen koraalrif is veel belangstelling op Curaçao. Samen met GreenKidz onderzoeken we momenteel hoe we met behulp van lokale en Nederlandse fondsen ons unieke Coral Heroes lesprogramma uit kunnen breiden naar alle acht groepen van het funderend onderwijs.

Meer informatie

Meer informatie over dit lesprogramma en de link naar de 3D Coral Heroes Tour kunt u opvragen bij GreenKidz coördinator.

Maya Mathias
T: +5999 528-0445
M: mathias@greenkidz.org

Doe de virtuele Coral Heroes tour!

Stap binnen bij het Marine Education Center en bekijk ons nieuwe lesprogramma. Klik hier om uw tour te starten. veel plezier!!!!

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

 

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org