MEDIABOX

Koraalles leerlingen MC Piar School

juli 2021

Op 16 juni 2021 volgden de leerlingen van de MC PIAR School in het speciaal onderwijs het koralenlesprogramma van GreenKidz en Carmabi. Dit gebeurde op een prachtige locatie bij Stichting Watersprotcentrum Brakkeput aan het Spaanse Water van Curacao. Dit watersportcentrum functioneert als watersportvereniging voor het defensiepersoneel op Curacao, dat onder andere werkzaam is bij de marine en de kustwacht.

Het centrum sponsorde de koraallesactiviteit en voorzag de leerlingen van de Piar school niet alleen van de mooie buitenlocatie, snacks en drinken, maar vergoedde ook de inzet van gastdocenten, les- en knutselmaterialen, een certificaat en een tweetalig Coral Heroes Stripboek (Papiaments en Nederlands), dat elke leerling mee naar huis mocht nemen.

Het Coral Heroes lesprogramma werd ontwikkeld door GreenKidz en Carmabi Educatie. Het leert kinderen op een leuke interactieve wijze hoe prachtig en kwetsbaar het koraalrif van Curacao is,  hoe je het kunt beschermen en hoe er op een verantwoorde wijze van kunt genieten.

 

In 2015 werd de GreenKidz Foundation opgericht met als doel ‘Changing the mindset of generations’. In de afgelopen jaren bereikten wij duizenden leerlingen en honderden leerkrachten met modern, meertalig milieu-onderwijs. De komende jaren richten wij ons op jongeren in de hele Dutch Caribbean met vernieuwend natuur- en milieuonderwijs en (digitale) leertrajecten.

 

GreenKidz Foundation | Kaya Abrahamsz 21 | MCB nr.: 27502502 | +5999 528-0445 | maya@greenkidz.org